To skodespelarar i Privattimen

"Privattimen"

Absurdteater på turnè med Den kuturelle skulesekken

Onsdag 5. og torsdag 6.april får vg2-elevane våre oppleve absurdteaterstykket "Privattimen" av den anerkjende Eugene Ionesco. Stykket oppførast for få elevar om gongen i ein Black Box og tek for seg språk og maktbruk. Stykket går og som ordinært teater om kvelden i Operahuset Nordfjord.

"Ein elev, ein professor og ei hushjelp. Kven er denne unge eleven som ikkje kan meir enn eit åtte år gamalt barn?

Kven er denne merkelege professoren som skjuler ein sadistisk tyrann, og kven er hushjelpa som skal fortelje om det tragiske utfallet?

I Privattimen vert ikkje språket berre brukt til kommunikasjon eller opplæring, men også som eit maktmiddel."

Det er utarbeidd undervisningaopplegg som ein kan t i bruk både før og etter framsyninga.