Sogndal vidaregåande skule/Hafstad vidaregåande skule/Opplæringstilbod/Kunst, design og arkitektur/Vg3 Studieførebuande med formgjevingsfag (faser ut 2019)

VG3 Studieførebuande med formgjevingsfag

På programområdet Studieførebuande med formgjevingsfag - vil du få bruke din kreativitet og skaparglede til utforming av arbeid innan kunst, design og arkitektur.

Du vil få mellom anna lære ulike teikne- og maleteknikkar, arbeide med skulptur og modellering, med grafisk design, produktdesign og arkitektur. Programområdet er studieførebuande, og Hafstad vgs tilbyr både vg2 og vg3 i skuleåret 2016-17.

VG3 elevarbeid A.jpg

Foto til venstre: Mona Fossdal. Foto til høgre: Grete Huus. Elevar/elevarbeid frå 3sfa. Stoldesign av gjenbruksmateriell, oppg. m faglærar Grete Huus

Fag- og timefordeling (henta frå vilbli.no)

Timer
Fellesfag 421
Felles programfag 420
Valgfrie programfag 140
Fellesfag (421 timar)

Felles programfag (420 timar)

Timene blir brukt til programfaga nedanfor. Korleis faga blir fordelt over Vg1, Vg2 og Vg3, blir bestemt av skulen.
Valfrie programfag (140 timar)*

Kva fag du kan velje, er avhengig av skulen sitt tilbod.
Timane blir brukt enten til vidare spesialisering i formgjevingsfag:
eller til programfag fra andre programområder i studieforberedende utdanningsprogram:

Fotnoter

* Har du framandspråk nivå II med 140 timar som fellesfag, har du normalt ikkje plass til valfritt programfag på Vg3, se Fremmedspråk.

VG3 elevarbeid B.jpg

Over: Elevarbeid frå 3sfa. Foto: Faglærar: Grete Huus

Mona svhv 5.jpg

Mona Fossdal